• Sau cum să sharuiesti chiar şi o conexiune PPPoE prin Wireless. Eu unul mi-am pus de multe ori problema, încercând să am netul din Regie şi pe telefonul mobil. Încercarile mele erau în zadar. Şi asta în principiu datorita faptului ca furnizorul nu acceptă decât o adresa MAC predefinită care să iasă în Internet. Să pui un alias pe dispozitivul wireless cu adresa care are permisiuni ar putea avea sens aparent, însă nu va funcţiona pentru că până să iasă în Internet, datele vor trebui sa circule la layer 2 între 2 adrese MAC identice, ceea ce nu e posibil.

  Pentru a rezolva problema asta şi a da mai departe Internet este nevoie de un Router cu NAT cu conexiune PPPoE, care nu este prea ieftin pentru ceea ce dorim sa fie de fapt soluţie rapidă şi ieftină. Aici intervine un router wireless software, care practic simuleaza un funcţiile unui router cu NAT. Trebuie să-i mulţumesc lui Alexandru care m-a întrebat cum se rezolvă o astfel de problemă. Abandonasem subiectul astă acum o perioadă, dar am zis că merită să dau un raspuns cât mai corect. Am început să mă documentez şi asftel am gasit Connectify. Gata cu introducerea, hai sa vedem ce trebuie să facem exact pentru a da Internetul de pe LAN sau PPPoE prin Wireless către un laptop sau un telefon mobil.

  1) Intră pe site-ul Connectify şi descarcă emulatorul.

  2) Treci la instalarea programului. În principiu sunt doar pași simpli de urmat pe care îi vei trece ușor cu clasicul „next-next”. La un moment dat, vei fi intrebat ce nume vrei sa aiba conexiunea ta (SSID). Aici poți pune ce nume vrei tu. Vei fi întrebat și ce parola va avea conexiunea. Aici, din nou, e alegerea ta. Ultima întrebare esențială este legată de ce conexiune vrei sa sharuiești, sau altfel spus, pe unde ai acces la Internet. Dacă ai acces direct prin LAN fără mecanisme de autentificare precum PPPoE vei alege Local Area Network. În schimb, dacă te conectezi la Internet prin PPPoE, vei alege tot Local Area Network urmând ca după instalare să mai faci o modificare.

  3) Undeva în timpul instalării, placa de rețea se va reseta (celor care au PPPoE li se va întrerupe conexiunea până la următoarea conectare)

  4) Acum, când instalarea s-a finalizat mai avem nevoie de câțiva pași până când vom împarți conexiunea la Internet prin Wireless. În bara de start, va apărea un nou icon specific lui Connectify. Click pe ea și configurăm următoarele.

  5) Se va deschide o fereastră, ca cea din imaginea alăturată, cu setările făcute anterior. Cei care au o conexiune simplă, fără mecanisme de autentificare, trebuie doar să dea click pe Start Hotspot și să caute noua conexiune wireless cu numele configurat.

  6) Cei care folosesc PPPoE, vor trebui să se conecteze acum la Internet așa cum o fac deobicei. După ce v-ați conectat, în câmpul de Internet din Connectify veți găsi numele conexiunii PPPoE. Pe aceea o selectați. La mine, conexiunea se numește eRegie, deci prin eRegie primesc eu net la nivel logic, deși fizic tot prin LAN primesc. Astea sunt alte detalii, în care nu aș vrea să intru acum.

  7) Astea fiind spuse, click pe Start Hotspot and enjoy ;)

  Pașii sunt extrem de simpli și oricine poate face configurațiile de mai sus. Sunt sigur că acest tutorial o să vă fie de folos. Cel puțin mie mi-a fost happy Dacă aveți nelămuriri, pe site-ul producatorului acestui minunat software găsiți o mulțime de detalii și scenarii de troubleshooting. Dacă ce e acolo nu e suficient, atunci lăsați un comentariu mai jos și am să încerc să va ajut.

  Toate bune!

  ________________________________

  Se pare că ultima versiune 2.2 are ceva probleme. Momentan singura soluţie propusă este să faceţi un downgrade către o versiune anterioară precum 1.1.0.14 sau 2.0.1.15


  Articol adăugat marți, 15 februarie 2011 ora 17:16 în categoria Wireless. Poţi urmări comentariile la acest articol prin RSS 2.0 feed. Poţi lăsa un comentariu, sau trackback către propriul site.
 • 29 comentarii

  Vezi comentarii.

  1. Mihai
   Adăugat la 13 martie 2011

   Salut, am folosit Connectify o perioada, pana azi cand am facut update`ul la v2.2 care a venit automat si am zis de ce nu angry… dupa ce am facut update`ul si totul a decurs normal ca si la versiunea anterior instalata, rds`u s`a deconectat in timpul instalarii la fel cum bine precizezi si tu mai sus, dar dupa instalare nu ma mai pot conecta la rds, eroarea fiind : „All devices are connected” error 651. Nu cred ca am mai vazut eroarea asta la rds. Domnii de la rds desigur ca m`au sfatuit sa`mi cumpar un router desi eu mentionasem detaliile problemei mele si precizasem ca astept o solutie din partea lor in afara de aceasta cu routerul. Sper sa primesc un raspuns aici happy. Mentionez: Win 7 (64bit) rds fiberlink 2 Hp pavilion dv6 2150 eq… a..si era sa uit, dupa ce dezinstalez connectify pot sa ma conectez normal la rds. Multumesc anticipat.

  2. Vlad
   Adăugat la 14 martie 2011

   Salut! Incearca asa. Opreste Connectify definitiv (din task manager omoara toate taskurile cu Connectify), conecteaza-te la RDS iar apoi lanseaza Connectify si selecteaza reteaua ta.

  3. Mihai
   Adăugat la 14 martie 2011

   Salut Vlad, iti multumesc pt. sfat dar nu a functionat. Singurul proces pe care l`am gasit a fost „Connectifyd.exe”, l`am oprit, am incercat sa ma conectez la rds, aceeasi eroare, dupa ce inchid eroarea „Connectifyd.exe” reapare singur in lista de procese.Doar dupa dezinstalarea lui connectify pot avea din nou acces la internet.

  4. Mihai
   Adăugat la 14 martie 2011

   Din cate m`am documentat pe net, am inteles ca, Connectify nu ar functiona pt, conectiuni PPPoE ca a mea, desi versiunea anterioara mi`a mers. Ma gandesc ca problema poate fi remediata prin niste modificari manuale dupa instalarea programului, dar neavand cunostiinte solide in domeniu nu imi pot da seama care ar fi exact acele modificari. Vlad, tu ce fel de conectiune ai? daca nu te superi sa`mi spui.

  5. Vlad
   Adăugat la 14 martie 2011

   Mihai, eu am tot o conexiune PPPoE similara cu cea a RDS-ului. Desi nu primesc acea eroare la conectare, observ ca nici eu nu mai pot folosi noua versiune de Connectify. Nu stiu de optiuni noi introduse in program, dar poate e un bug care se va rezolva curand. Daca nu, voi verifica forumurile internationale in cateva zile si voi reveni cu o solutie.

  6. Mihai
   Adăugat la 14 martie 2011

   Vlad, am „rezolvat” problema ca sa zic asa, mai degraba am ocolit`o. Am retrogradat connectify la versiunea anterioara, am facut un system restore pe o data din luna trecuta si gata happy la restart rds`u s`a conectat singur.Raman la fel de curios in legatura cu detaliile tehnice legate de conectiunea PPPoE si connectify pt. ca lucrurile imi sunt neclare in continuare. Iti multumesc pt. ajutor.

  7. Adăugat la 14 aprilie 2011

   Si eu EXACT aceeasi eroare ca Mihai am. Si sunt foarte frustrat din cauza asta. Nu gasesc nicaieri versiunea mai veche a Connectify-ului.

   Fara system restore va merge ? Sa stiu daca ma mai obosesc…

  8. FIlu
   Adăugat la 3 august 2011
  9. nick
   Adăugat la 22 decembrie 2011

   sal am instalat connectify este deschis imi spune ca asteapta pentru users dar nu il pot gase pe telefonul meu am un HTC ma poate ajuta cineva va rog de ce il gasesc cu telefonul ms mult

  10. Vlad
   Adăugat la 23 decembrie 2011

   Salut. Este Wirelessul pornit pe telefon? Esti in raza de acoperire a semnalului? Alte deviceuri vad reteaua creata de Connectify?

  11. nick
   Adăugat la 26 decembrie 2011

   da este deschis Wirelessul la tel deschis dar nici alte retele nu gaseste

  12. Adăugat la 29 decembrie 2011

   In cazul asta va trebui sa ai in vedere ca telefonul are o problema cu wirelessul.

  13. ciprian
   Adăugat la 30 decembrie 2011

   nu pot da start hotspot pentru ca imi cere WiFi device („No WiFi Device Present”). Ce trebuie sa fac?

  14. Vlad
   Adăugat la 30 decembrie 2011

   Daca placa wireless este pornita, inseamna ca ea nu este compatibila cu Connectify.

  15. ciprian
   Adăugat la 30 decembrie 2011

   placa de retea este integrata in https://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/msi/770-c45/ .. presupun ca nu e wireless => nu am sanse sa fac sa mearga connectify?

  16. Adăugat la 30 decembrie 2011

   Ai nevoie de placa wireless, bineinteles. Cum altfel s-ar redistribui semnalul?

  17. Radu
   Adăugat la 15 ianuarie 2012

   Salut. Eu stau in regie. Am un router wifi NETGEAR WGT624 v3 si am facut o conexiune pppoe prin el. Acum internetul imi merge perfect dar nu mai am lan. Ce pot sa fac? Mentionez ca am 2 placi de retea la pc.

  18. Vlad
   Adăugat la 15 ianuarie 2012

   Salut. Presupun ca te referi in principiu la oDC. Solutia este port forwarding. Configuratia depinde in mare masura de tipul routerului, asa ca nu as putea sa-ti spun exact ce e de facut. In principiu ideea este urmatoarea. In oDC iti defineti un port pe care calculatorul asculta si lanseaza cererile. Pe router, faci legatura intre acel port si adresa IP a calculatorului tau, astfel cand routerul va primi pachete oDC va sti ce trebuie sa faca cu ele mai departe (port forwarding) adica sa le trimita calculatorului tau pe portul definit.

  19. M4Mihai
   Adăugat la 19 ianuarie 2012

   Aceias problema am si eu. reusesc sa fac hot spotul doar ca telefonul nu il vede. alte retele le vede fara problema si se poate conecta in cazul in care nu este parola. Ce ziceti ca ar trebui facut? am win 7 si un laptop un pic vechi … inspiron 6400. poate ma ajutati. bafta

  20. Panait Razvan
   Adăugat la 3 februarie 2012

   merci,merge!!!nici nu stii cat m-am chinuit si nu-mi mergea,o zi buna!

  21. Adăugat la 20 februarie 2012

   dar Internet Connection Sharing nu merge direct? de ce atatea batai de cap?

  22. Vlad
   Adăugat la 20 februarie 2012

   Salut Gabi! Nu, ICS nu merge mereu. De exemplu, foarte multe telefone nu suporta nativ retelele ad-hoc, create de Windows. Cel putin asa era prin Android 2.3.4, nu stiu daca s-a mai schimbat ceva.

  23. Adăugat la 20 februarie 2012

   Nu am testat cu Android decat cu IOS.
   uite aici o lista de software-uri care ar trebui sa faca cam acelasi lucru, cu unele optiuni in plus.
   http://compnetworking.about.com/od/internetaccessbestuses/tp/netconnsharing.htm

   succes

  24. Radu
   Adăugat la 21 februarie 2012

   Salut. Eu stau in regie. Am un router wifi NETGEAR WGT624 v3 si am facut o conexiune pppoe prin el. Acum internetul imi merge perfect dar nu mai am lan. Ce pot sa fac? Mentionez ca am 2 placi de retea la pc…

  25. Vlad
   Adăugat la 21 februarie 2012

   Te intereseaza sa mearga oDC-ul?

  26. Radu
   Adăugat la 21 februarie 2012

   si leutv. dar daca imi spui de port forward te rog sa imi dai cat mai multe detalii posibile.
   se intampla ca atunci cand bag 2 cabluri de retea, unul din router si unul din retea sa imi mearga si netul si reteua, dar nu mereu. uneori se incarca site-ul dar fara imagini.

  27. Vlad
   Adăugat la 21 februarie 2012

   http://portforward.com/cportsnotes/dc++/dc++setup.htm
   Teoretic ar trebui sa mearga, dar eu n-am reusit. Poti incerca, totusi.

  28. Adăugat la 14 august 2012

   Merci foarte mult !!! Bravo!!!

  29. cata
   Adăugat la 2 februarie 2013

   salll am instalat connectify…si nu ma pot conecta…intru de pe un samsung galaxy youngtongueimi spune securizat cu wpa/wpa2-psk dupa care se deconecteaza….imi puteti da un sfat….

 • Lasă un comentariu

  Spune-ne ce părere ai.

 • Nume:

  Email (required):

  Site:

  Mesaj:

  Anunţă-mă pe email dacă apar comentarii noi. De asemenea poţi fi notificat fără a lăsa comentarii.

Pagina 1 din 11

InfoRetele.com (c) 2011 - 2012
Închide